Tällä viikolla juttelin tyyliasioista malli ja bloggaaja Sofia Ruudun, 29, kanssa. Sofia perusti päivittäisiin asuvalintoihinsa keskittyvän The OOTD Diaryn vuonna 2014. Blogin pääpaino on editoriaalitasoisilla kuvilla, joissa näkyy Sofian pitkä, kansainvälinen mallinura.

“Bloggaaminen on minulle työtä, mutta olen luvannut itselleni, että yritän suhtautua siihen niin kuin harrastukseen. Uskon, että intohimoni muotiin ja pukeutumiseen välittyy blogistani. Haluan, että sisällön tuottaminen säilyy stressittömänä.”

TYYLI

Eniten käytetty asu?

Pukeudun vaihtelevasti päivästä riippuen. Nykyään tyylini on aiempaa rennompi ja pukeutumiseni avainsana naisellisuus. Pienet yksityiskohdat, kuten huulipuna, näyttävät korvakorut tai korkokengät, korostavat sitä. Pitkät hiukset ovat osa tyyliäni. Föönaan ne aina ja pidän tukkaani yleensä auki.

Täydellinen vaatekaappi?

Täydelliseen vaatekaappiin kuuluu ainakin yksi kaikkiin tilanteisiin sopiva luottoasu. Sellainen, johon voi turvautua silloin, kun on sovittanut kaapin kaikki asukokonaisuudet läpi eikä mikään tunnu hyvältä.

Säilytän vaatekaapissani ainoastaan vaatteita, joita käytän. Muut laitan kiertoon. Mustia nahkatakkeja omistan enemmän kuin laki sallii.

Luottovaate?

Oma luottovaatteni on ensimmäinen kalliimpi vaatehankintani, Dolce & Gabbanan henkäyksen ohut musta silkkitoppi, jossa on hillitty, kaunis pitsireunus. Se käy kaiken kanssa ja kaikkiin tilanteisiin. Olen käyttänyt puseroa työhaastattelussa, matkoilla, juhlissa ja arkena. Se on minulle tärkeä monista eri syistä.

Pysyttelen erossa keinokuiduista, vaikka ne ovat helpompia lapsiarjessa.

Mihin kiinnität huomiota sovituskopissa?

Yhtä suosikkimerkkiä minulla ei ole, mutta olen tarkka materiaaleista. Kashmir, nahka, silkki ja pellava ovat lemppareitani ja tykkään sekoitella erilaisia materiaaleja keskenään. Pysyttelen erossa keinokuiduista, vaikka ne ovat helpompia lapsiarjessa. Tykkään siitä fiiliksestä jonka saan, kun kannan laadukasta ja kaunista vaatetta, vaikka sitä pitäisikin varoa hieman enemmän.

Tyylioppi?

Iän karttuessa olen tajunnut, että pukeutumisen pitää ensisijaisesti olla hauskaa. Luota itseesi ja omaan makuusi. Vaikka mallintyössä huippustailistit ovat stailanneet minua kuvauksiin monenlaisilla upeilla tyyleillä, syntyy paras olo omista lempivaatteista.

Olen myös oppinut, että kokonaisuus ratkaisee. Voin pitää maailman kauneinta mekkoa ylläni, mutta jotta se pääsisi oikeuksiinsa, täytyy myös asusteiden, meikin ja hiuksien toimia kokonaisuudessa. Sääntöni on, että annan yhden komponentin olla ”se juttu”, oli se sitten mekko, kengät, koru tai näyttävämpi meikki, ja muu asu saa olla neutraali ja hillitty.

Kerran leikkasin hiukseni lyhyiksi ja vasta sen jälkeen ymmärsin, kuinka tärkeät pitkät hiukset minulle todella ovat.

KAUNEUS

Tukkarutiini?

Hiukseni ovat minulle todella tärkeät. Vaikka minulla on hennot hiukset, haluan pitää ne pitkinä. Ne ovat osa olemustani ja saavat minut tuntemaan oloni naiselliseksi. Kerran leikkasin tukkani lyhyeksi ja vasta sen jälkeen ymmärsin, kuinka tärkeät pitkät hiukset minulle todella ovat.

Haluan, että tukkani näyttää mahdollisimman luonnolliselta, joten olen hyvin tarkka kampaajastani. Raidoitan hiukseni muutaman kerran vuodessa luottokampaajallani. Pesen ne pari kertaa viikossa ja föönaan kuivaksi, jotta saan lisää volyymiä.

Suurin ulkonäköön liityvä kateuskohteeni ovat naiset, joilla on terveet, paksut ja luonnollisen väriset hiukset. Tykkään ranskalaisten rennosta hiusasenteesta. Mikään ei ole niin chic kuin luonnolliset hiukset, kuulas kaunis iho ja punatut huulet.

Tärkeimmät purkit?

Elizabeth Ardenin Eight Hour Cream, YSL:n Rouge Pur Couture 70 -huulipuna, sekä kosteuttavat ja hemmottelevat seerumit.

Mikään ei ole niin chic kuin luonnolliset hiukset, kuulas kaunis iho ja punatut huulet.

Suurin pelkoni on se, että elämä menee eteenpäin, eivätkä päivät tai hetket erotu toisistaan.

Vapaa-aika

Rentoudun?

Rentoudun kiertelemällä kirppareilla, kävelylenkillä mökillä ja viettämällä aikaa perheen kanssa. Perheeni on minulle kaikki kaikessa ja aina ykkössijalla. Suurin pelkoni on se, että elämä menee eteenpäin, eivätkä päivät tai hetket erotu toisistaan. Tykkään ajatella, että jokainen päivä jättäisi minulle muistoja. Pyrin tuntemaan kiitollisuutta ja löytämään aihetta hymyyn joka päivä. Vaadin arjelta paljon, mutta osaan nauttia ihan pienistäkin jutuista suunnattomasti. Puhtailla lakanoilla pedattu sänky tai tanssihetki lasten kanssa voi olla kultareunus päivässäni.

Keittiöbravuuri?

Keittiöbravuurini on avokado-halloumi-pasta. Se on värikäs ja supernopea ruoka. Minulla on aina ainekset kotona ja tarjoan sitä yllätysvieraille oli porukka sitten kuinka suuri tahansa.

Matkakohde?

Matkakohteet ja matkojen luonne ovat muuttuneet aika radikaalisti lasten syntymän jälkeen. Nykyään arvostamme helppoutta eli kohteita, joissa lomailu on rentoa ja mutkatonta pienten lasten kanssa. Kesällä vietämme paljon aikaa mökillä, jonne huomaan kaipaavani joka vuosi enemmän ja aikaisemmin.

Lue Sofian The OOTD Diary -blogia tästä.
Kuvat sofiaruutu.com.
SEURAA
INSTAGRAM
FACEBOOK
BLOGLOVIN’

SaveSave

Posted in Q&A

Leave a Reply

Your email address will not be published.