Bongasin jokin aika sitten Instagramista mielettömän inspiroivan pukeutujan, joka kaikeksi yllätyksekseni asuu Helsingissä. Vaatesuunnittelua opiskellut muotibloggaaja Paz Halabi Rodriguez, 33, muutti puolitoista vuotta sitten Barcelonasta Suomeen aviomiehensä design-studion vuoksi. Tällä espanjalaisella tyyligurulla on pettämätön taito yhdistellä pintatrendeistä ja highstreet-bongauksista kiinnostavia ja massasta poikkeavia yhdistelmiä. Kannattaa myös ehdottomasti lisätä Pazin blogi lukulistalle, klik!

TYYLI

Eniten käytetty asu?

Hyvät farkut ja klassinen biker-takki, mutta jos nyt ihan rehellisiä ollaan niin en oikein osaa määrittää itseäni yhden asun tai vaatteen kautta. Olen tyyppi, joka pukeutuu vahvasti fiiliksen mukaan. Tykkään keksiä ja kokeilla uusia yhdistelmiä, tehdä virheitä ja leikkiä pukeutumisella.

En osaa määrittää itseäni yhden asun tai vaatteen kautta.

Inspiraatio?
Leandra Medine. Rakastan sitä kuinka hän uskaltaa rikkoa kaikkia pukeutumissääntöjä ja luo samalla uusia trendejä. Skandipukeutujista inspiroidun pitkälti samoista syistä Celine Aagaardista ja Sandra Hagelstamista.

Power-asu?

Korkeavyötäröiset, vajaamittaiset farkut, oversize-mallinen paita ja korolliset nilkkurit.

Vaatekriisin paikka?

Asukriisin iskiessä toimii parhaiten se, että pukeutuu yhdistelmään josta tietää jo ennestään että se istuu ja toimii. Myös simppeli yksivärinen asu jollain tehostevärillä maustettuna toimii aina.

Nuorempana kokeilin kaikkea kreisiä tukkaani, mutta nykyään annan sen olla luonnollinen.

KAUNEUS

Tukkarutiini?

Tukkani on pitkä ja piikkisuora. Föönaan sen, laitan vähän seerumia latvoihin ja siinä se. Nuorempana kokeilin kaikkea kreisiä tukkaani, mutta nykyään annan sen olla luonnollinen.

Luottotuoksu?

Chloé ja Dolce Gabbanan L’ Imperatrice.

Tärkeimmät purkit?

Xhekponin päivävoide, Bioderman misellivesi ja Nuxen Huile Prodigieuse yöksi.

Kun muutin Helsinkiin kaikki varoittelivat, että suomalaiset ovat tosi ujoja.

TYÖ

Parasta työssäsi?

Opiskelin kaavoittamista ja muotisuunnittelua Barcelonassa. Täällä Helsingissä en työskentele suunnittelun parissa monista syistä.  Nykyisessä työssäni olen kuitenkin tavanut ihania suomalaisia. Kun muutin Helsinkiin kaikki varoittelivat, että suomalaiset ovat tosi ujoja. Olin vähän hermostunut aluksi, mutta näin jälkikäteen voin vain todeta, että suomalaiset ovat kilteimpiä ja rehellisimpiä ihmisiä ketä olen koskaan tavannut.

Uraneuvo?

Uskalla olla oma itsesi ja opi kaikista virheistä. Siinä kiteytyy myös se, mistä elämässä on kyse.

Ihailemani naiset?

Äitini. Vaikka hän ei ole mikään kuuluisin tai menestynein nainen, hän on kiltein ja viisain ihminen kenet olen ikinä tavannut.

Stressaan?

Suhtaudun asioihin yleensä huumorilla. En suutu, koska se ei vie asioita eteenpäin. Eniten minua häiritsee tietynlaiset asenteet, kuten empatian ja kunnioituksen puute.

VAPAA-AIKA

Rentoudun?

Netflix, sohva, pitsa, viini ja aviomieheni ovat resepti täydelliseen viikonloppuun.

Matkakohde?

Lempikohteeni tulee aina olemaan Barcelona aika ilmeisin perustein. Suosikki tapaspaikkani on Bitacora, joka on piilossa La Barcelonetan kauniilla kaduilla. Mieletön ruoka, mieletön tunnelma.

Lempipaikka Helsingissä?

Minulla on vielä niin monia paikkoja kokematta. Suosikkiasiani on kuitenkin se, kun kesä vihdoin saapuu ja voi napata pullon viiniä, hyviä juustoja ja mennä istumaan mihin tahansa aurinkoiseen paikkaan. Kylmien talvikuukausien jälkeen on ihanaa nauttia Suomen kauniista luonnosta. Yksinkertaista, mutta parasta.

Kuvat: Paz Halabi Rodriguez.

Lue myös aikaisemmin ilmestyneet jutut:
Alexa Dagmar
Daniela Keravuori
Mona Bling
Eevis Liedes

SaveSave

SaveSave

2 thoughts on “ Q&A: Paz Halabi Rodriguez

Leave a Reply

Your email address will not be published.