Maryam Razavi, tyyli

Tällä kertaa juttelin tyyliasioista ehkä Suomen työllistetyimmän mallin ja stailistin, ihanan Maryam Razavin, 34, kanssa. Multitalentti julkaisi juuri esikoisohjauksensa The Perfect Selfie, joka seuraa some-tähti Olivia Oraksen elämää ja sitä, millaista on kasvaa aikuiseksi Instagram-aikakaudella. Dokkari esitetään Subilla tiistaina 21.2. Maaliskuussa Maryam nähdään myös kameran toisella puolella, Suomen huippumalli haussa -ohjelman juontajana ja tuomarina.

TYYLI

Eniten käytetty asu?

– Eniten käyttämäni asu on varmastikin farkut, teepaita ja villapaita, sillä olen aikamoinen vilukissa. Ne ovat parhaimmat vaatteet stailistin ja mallin töissä, koska niissä on mukava liikkua ja villapaita lämmittää kylmissä lokaatioissa ja studioilla. Shoppailen kuitenkin eniten korkokenkiä ja koruja sekä kauniita alusvaatteita.

Inspiraatio?

– Seuraan työkseni paljon lehtien editoriaaleja sekä stailisteja, artisteja ja malleja. Gigi Hadidin ja Kendall Jennerin tyylit iskevät tällä hetkellä eniten ennakkoluulottomuutensa ja leikkisyytensä takia.

Power-asu?

– Korkkarit! Niistä saa hyvää potkua asuun kuin asuun.

Vaatekriisin paikka?

– Koska vaatekaappini on täynnä farkkuja ja rentoja villapaitoja, koen asukriisejä silloin kun pukeutumisen pitäisi olla hieman virallisempaa. Inhoan asukriisejä ja olen onneksi oppinut niistä. Olenkin päättänyt, että jos kaupassa tulee vastaan edustava, hyvä vaate, ostan sen vaikken tietäisi koska tulen käyttämään sitä. Alkushokin jälkeen vaatekaapistani löytyy siis melkein aina jokin hyvä ratkaisu kriisiin.

Malliaikoina hiukseni tasoitettiin yleensä kuvauksissa. Kampaajalla käymiseen tarvitsin aina mallitoimiston hyväksynnän.

KAUNEUS

Tukkarutiini?

– Malliaikoina hiukseni tasoitettiin yleensä kuvauksissa. Kampaajalla käymiseen tarvitsin aina mallitoimiston hyväksynnän. Olen aika huoleton hiustenhoitaja ja pidän luonnollisesta lookista eniten. Käyn ehkä kaksi kertaa vuodessa kampaajalla. Pesen hiukseni ihan normaalisti shampoolla, mutta tavallisen hoitoaineen sijasta käytän hiusmaskia. Pyyhekuivattuihin hiuksiin laitan hiusöljyä, sillä olen huomannut että luonnonkiharat hiukseni pitävät siitä.

Luottotuoksu?

– Minulla on ollut muutamia luottotuoksuja, mutta tällä hetkellä etsin sitä täydellistä, ihanaa hajuvettä.
Ehdotuksia otetaan vastaan!

Tärkeimmät purkit?

– Avenen cold cream.
– V10 seerumi.
– Sensain silmänympärysvoide.

Maryam Razavi, Suomen Huippumalli Haussa

Olen koko aikuisikäni tottunut epävarmuuteen työrintamalla.

TYÖ

Parasta yrittäjänä olemisessa?

– Parasta on se, että ohjat ovat omissa käsissäni ja pääsen tekemään työtä, jota todella rakastan ja joka on mieluista. Tartun jokaiseen työkeissiin innolla ja kiitollisuudella. Tällä alalla viimeisin työsi on käyntikorttisi seuraavaan.

Hankalinta yrittäjänä olemisessa on epävarmuus, joka kuuluu keikkatyön luonteeseen. Toisaalta olen koko aikuisikäni tottunut epävarmuuteen työrintamalla; mallinakaan en ikinä tiennyt työkeikkoja kovin pitkälle tulevaisuuteen.

Uraneuvo?

– Uskalla ottaa riskejä ja tee sitä, mistä haaveilet.

Ihailemani naiset?

– Äitini ja siskoni sekä mallimammani Jaana Ukkola.

Usein se, että asiat puhuu auki ja ääneen auttaa selättämään stressin.

Stressaan?

– Välillä stressaan ihan pienistäkin asioista. Koitan silloin antaa itselleni reality talkia ja perspektiiviä ja ihan vaan hengitellä. Ehkä soitan myös nopean avautumispuhelun ystävälle. Usein se, että asiat puhuu auki ja ääneen auttaa selättämään stressin. Samoin ihan vain rauhallinen hengitys sisään ja ulos – kaikki kyllä järjestyy.

Maryam Razavi the perfect selfie

VAPAA-AIKA

Rentoudun?

– Pyrin ottamaan kerran viikossa yhden päivän itselleni. Silloin nukun niin pitkään kuin haluan ja teen asioita joista nautin ihan kaikessa rauhassa. Arjessa kävelylenkit ja kotitreenit tekevät hyvää, samoin kuin itsensä hemmotteleminen vaikka hyvällä kahvikupilla tai lasillisella kuohuvaa.

Keittiöbravuuri?

– Rakastan omeletteja ja huitaisen niitä usein sekä aamiaiseksi, että lounaaksi. Viereen avokadoa ja sriracha-kastiketta, avot!

Matkakohde?

– Oi, niitä on monta:

  • Los Angeles on ihana paikka, jossa yhdistyy suurkaupungin vibat ja rantaelämä.
  • Kroatia oli upea, voisin ihastella sitä sinistä vettä tuntikausia.
  • Saint Lucian rannat ja viidakot ovat ehdottomasti kokemisen arvoisia.
  • Pariisi! Sisäinen pariisittareni kaipaa sinne aina tietyin väliajoin.
  • Lontoo, vanha kotikaupunkini. Sen syke vie mennessään.

Lempiravintolat?

– Pastor on lempiravintolani Helsingissä. Tilaan siellä mix’n’match -meiningillä alkuruokia, niin hyviä makuelämyksiä! Drinkeistä suosittelen sourdogia. Lempikahvilani ovat Brooklyn Cafe (cupcakes!) ja Kuuma (all day breakfast!).

Kuvat Instagram @maryam.razavi

Lue myös aikaisemmin ilmestyneet jutut:
Alexa Dagmar
Daniela Keravuori
Mona Bling
Eevis Liedes
Paz Halabi Rodriguez

SaveSaveSaveSave

SaveSave

Posted in Q&A

Leave a Reply

Your email address will not be published.