Vuoden ensimmäisessä haastattelussa kauneustoimittaja Eevis Liedes, 29, kertoo meikkirutiinistaan, lempituotteistaan ja parhaista uraneuvoistaan. Freelancer meikkaajana ja Flounce.fi -sivuston beauty directorina työskentelevän Eeviksen töihin kuuluvat muun muassa Vesalan, Antti Tuiskun ja Jannika B:n musiikkivideot ja hän toimii monen tunnetun kauneusbrändin luottomeikkaajana. 

KAUNEUS

Arkimeikin oleellisimmat?

Arkena en pärjäisi ilman peiteainetta, poskipunaa, ripsentaivuttimia ja ripsaria. Kaikista muista tuotteista voisin helposti luopua, mutta ilman näitä neljää, ilmettä yleisesti piristävää tuotetta en pärjäisi. Merkit ja sävyt vaihtelevat mielialan mukaan, mutta ripsivärin täytyy aina olla vedenkestävä. Kirkkaanpunainen huulipuna kuuluu minulla myös arkimeikkiin ja tulee valituksi huulille usein tavallisinakin aamuina.

Ihonhoito on minulle ehdottomasti tärkein osa kauneudenhoitoa. Ihon kunto kertoo meille paljon yleisestä hyvinvoinnistamme.

Ihonhoitorutiini?

Ihonhoito on minulle ehdottomasti tärkein osa kauneudenhoitoa. Meikatessa asiakkaitani kiinnitän paljon huomiota ihonhoitoon ennen meikin levitystä. Ihon kunto kertoo meille paljon yleisestä hyvinvoinnistamme.

Omassa ihonhoidossa rakastan puhdistustuotteita, seerumeita, voiteita ja naamioita. Arkirutiinini on kuitenkin hyvin tavallinen; kiinnitän paljon huomiota ihon puhdistukseen ja kosteutukseen, mutta ylimääräiset naamiot ja kuorinnat jäävät helposti väsyneenä. Aamulla ennen meikkausta teen kevyemmän puhdistuksen ja kerrostan iholle seerumin, kosteusvoiteen, silmänympärysvoiteen ja kosteuttavan pohjustustuotteen.

Kylppärin top 5 purkit?

– Embryolisse Lait Crème Concentré -kosteusvoide.
– Dermalogica Hydrablur Primer.
– Laura Mercier Secret Camouflage -peiteaineet.
– Chanel Soleil Tan de Chanel Bronzing Makeup Base.
– Bobbi Brown Pot Rouge For Lips & Cheeks -voidemainen poskipuna.

Luottotuoksu?

Tykkään vaihdella tuoksuja vuodenajan ja mielialan mukaan. Tällä hetkellä tehokulutuksessa ovat Calvin Kleinin Deep Euphoria ja Pradan La Femme Prada.

Tukkarutiini?

Hiusasioissa olen aina ollut suhteellisen laiska. Varsinkin omaa tukkaani olen todella laiska laittamaan. Vuosi sitten kampaajani Sanni Syd ehdotti minulle supervaaleaa tukkaa ja olen ollut mielettömän tyytyväinen päätökseemme. Kesällä hetken mielijohteesta keittiössäni saksittu otsatukka oli myös hyvä päähänpisto. Hiukseni ovat todella kuivat ja niiden blondaaminen ei luonnollisesti helpottanut asiaa, joten käytän kosteuttavaa hiusnaamiota tai jätettävää hoitoainetta melkein joka pesukerran yhteydessä tavallisen hoitoaineen lisäksi.

Pyrin varaamaan itselleni hemmotteluhetkiä säännöllisesti. Pienikin hemmottelu voi vaikuttaa isosti jaksamiseen.

Hemmotteluhetki?

Pyrin varaamaan itselleni hemmotteluhetkiä säännöllisesti. Pienikin hemmottelu voi vaikuttaa isosti jaksamiseen. Helsingin mielestäni ihanin hierontapaikka on Namina Wellness Spa Tehtaankadulla. Ihanat tilat, laaja hoitovalikoima ja todella ystävällinen ja osaava henkilökunta takaavat aina rentouttavan kokemuksen. Paikka on lähellä kotiani ja olenkin siirtynyt hierontaan välillä vetämällä ainoastaan takin pyjamani päälle…

Meikkipakin oleellisimmat?

Meikkaajan ammattipakista löytyy luonnollisesti hirveä määrä tuotteita, mutta jotenkin sitä tarttuu tiettyihin hyväksi toteamiin suosikkeihinsa, erityisesti silloin kun meikkiä tehdessä on vähänkään kiire. Myös tietyissä tilanteissa, joissa meikin tulee pysyä siistinä pitkään tulee valinneeksi tuotteita joihin luottaa. Pohjustustuotteita ei painoteta turhaan. Kasvojen hyvä pohjustus ja ihotyypille oikean meikkivoiteen valinta ovat kaksi tärkeintä tekijää kestävän meikin tekoon.

TYÖ

Parasta työssäsi?

Työni on monipuolista ja jokainen päivä on erilainen. Tapaan koko ajan uusia upeita ihmisiä ja pääsen paikkoihin, joihin en tavallisesti pääsisi. Tässä työssä täytyy sietää epävarmuutta ja ottaa jokainen hetki vastaan mahdollisuutena ja avoimin mielin. En voisi tällä hetkellä kuvitella tekeväni mitään muuta. Olen todella onnellinen työstäni.

Pysähdy, fiilistele ja tee valintoja. Vaihda työtä, josta et tykkää tai hae opiskelemaan jotakin vaikka et olisikaan siitä täysin varma. Kokeileminen kannattaa aina.

Uraneuvo?

Parhaat saamani neuvot liittyvät kaikille yrittäjille tuttuihin työn ja vapaa-ajan jakamiseen, joka on välillä todella haastavaa. Minusta paras neuvo niin työ, kuin vapaa-ajallakin on yksinkertaisesti kuuntele itseäsi. Pysähdy, fiilistele ja tee valintoja. Vaihda työtä, josta et tykkää tai hae opiskelemaan jotakin vaikka et olisikaan siitä täysin varma. Kokeile. Kokeileminen kannattaa aina.

Ihailemani naiset?

Ihailen ihmisiä, jotka tekevät mitä haluavat, joten isoimpiin ihastuksiini tulee aina kuulumaan Coco Chanel. Fanituslistalla ovat myös Lena Dunham ja Grace Coddington.

Stressaan?

Välillä stressaan todella pienistäkin jutuista, mutta opettelen koko ajan stressaamaan vähemmän. Ystäväni on opettanut minulle moton ”kaikesta selvitään, on selvitty tähänkin asti”. Yritän palauttaa sen mieleeni jos minua stressaa oikein paljon.

VAPAA-AIKA

Rentoudun?

Kaikista parhaiten rentoudun laittamalla ruokaa. En noudata reseptejä vaan kokeilen mielummin uusia arkiruokia. Musiikki rentouttaa ja yritän löytää kalenterista säännöllisesti aikaa juoksemiseen, joogaan, maalaamiseen ja hierojalla käyntiin. Välillä onnistun siinä, välillä en…

Keittiöbravuuri?

Rakastavasti nimetty kasvismössö. Se sisältää kaikki mahdolliset vihannekset, jotka saan käsiini vaihtelevilla lisukkeilla.

Ravintola?

Kokeilen mielelläni uusia ravintoloita, joten yhden suosikin mainitseminen on vaikeaa. Ruokakooman saa aina aikaan Lemon Grass, mutta ranskalaiselta tunnelmaltaan suosikkini on Pastis.

Matkakohde?

Huomaan palaavani yhä uudelleen Italiaan. Maan jokainen kaupunki on hyvin erilainen ja omaa yksilöllisen viehätyksensä. Yleensä tykkään matkustaa uusiin kohteisiin, mutta Italia on ollut poikkeus ja lähellä sydäntäni. Vuoden 2016 parhaaksi matkakohteeksi osoittautuivat Los Angeles ja New York, jotka sain vihdoin vetää yli bucket -listaltani. Vuonna 2017 matkailulistalta aion pyyhkiä yli Amsterdamin ja Firenzen.

KUVAT EEVIKSEN TÖISTÄ: EEVA SUUTARI.

Lue myös aikaisemmin ilmestyneet jutut:

Alexa Dagmar
Daniela Keravuori
Mona Bling

SaveSave

2 thoughts on “ Q&A: Eevis Liedes

Leave a Reply

Your email address will not be published.