Tänään starttaavassa uudessa vakkarisarjassa utelen pukeutumiseen, kauneudenhoitoon ja uraan liittyviä asioita fiksuilta ja kivoilta tyylityypeiltä. Ensimmäisenä vuorossa on bloggaaja, vloggaaja ja yrittäjä Alexa Dagmar, 24, joka on myös juuri julkaissut esikoiskirjansa. Nuoren naisen opas pureutuu blogia syvemmin mm. tyyliin, kauneuteen ja sisustukseen liittyviin asioihin. Oli kiinnostavaa lukea myös siitä, kuinka määrätietoisesti Alexa ryhtyi bloggaajaksi.

Vaikka poikaystäväni ei uskonut blogiini laisinkaan ja isänikin piti sitä lähinnä askarteluna, en antanut sen lannistaa itseäni. Päinvastoin, sain epäilijöistä mielettömästi draivia ja tahdonvoimaa näyttää.

Alexan kauniiseen kirjaan (jonka hän on muuten myös kuvannut suurimmaksi osaksi itse) pääsee tutustumaan tarkemmin tästä.

Alexa DagmarTYYLI

Eniten käytetty asu?

Yksittäistä asua ei tule mieleen, mutta ilman nahkatakkia en voisi elää! Kirjassa onkin omistettu sille ihan oma osuus, sillä nahkatakki on niin rakas vaatekappale. Se toimii sekä arjessa, että juhlamenoissa.

Vaatekriisin paikka?

Yleensä aamuisin, kun ei ole minuuttiakaan aikaa miettiä mitä pukisi. Yleensä silloin päälle valikoituu jokin luottoasu, jossa varmasti viihdyn koko päivän. Esimerkiksi tämä on ollut luottoyhdistelmäni nyt syksyllä.

Alexa Dagmar

Tunnen oloni paljon särmikkäämmäksi lyhyemmällä tukalla.

Power-asu?

Tähän täytyy sanoa, että mun uusi tukka: se on mun power-tukka. Tunnen oloni paljon särmikkäämmäksi ja naisellisemmaksi lyhyemmällä tukalla.

Inspiraatio?

Suurin osa inspiraatiosta tulee kadulta ja Pinterestiä tai Instagramia selatessa. Tavalliset ihmiset inspiroivat eniten.

Alexa Dagmar
KAUNEUS

Tukkarutiini?

Olen käynyt Peilissä jo viitisen vuotta, enkä hevillä vaihtisi luottokampaajaa. Mietin long bob -mallin leikkaamista pitkään ja puhelimen kansiot täyttyivät inspiraatiokuvaista. Tuntuu siltä, että kaikille bongaamilleni julkkiksille, kuten Olivia Palermo, Khloe Kardashian ja Chrissy Teigen, sopii lob paremmin kuin pitkä tukka. Se rohkasi leikkaamaan. Pituutta lähti 20 senttiä, enkä voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen! Hiustenpesu on nopeaa, kuivuminen ottaa murto-osan aikaisemmasta ja leikkaus on ihanan särmikäs.

En ole pystynyt vaihtamaan luottotuoksuani – se on osa identiteettiäni.

Luottotuoksu?

Laura Mercierin Almond Coconut. Kaikki tuttuni tunnistavat aina kookostuoksuni ja saan siitä paljon kehuja. Yrittämisestä huolimatta en ole pystynyt vaihtamaan luottotuoksuani – se on osa identiteettiäni. Onneksi tuoksua ei saa vielä Suomesta, joten sitä ei tule jokaisella vastaan.

Kylppärin tärkeimmät purkit?

– Dermalogican Daily Microfoliant, ilman tätä tuotetta ihoni ei voisi näin hyvin.

– Maybellinen Master Strobing -puikko on meikkirutiinini kulmakivi, luonnollisen näköinen hehku on must.

– Dermalogican Multivitamin Power Recovery Mask, jonka nimeen Victoria Beckhamkin vannoo.

Alexa Dagmar - työ
TYÖ

Parasta yrittäjänä olemisessa?

Parasta yrittäjänä on se, että saa tehdä sitä mitä rakastaa, eikä ole sidottuna ns. 8-16 aikatauluun. Tosin totuus on se, että yrittäminen on elämäntapa. Usein työtä tehdään vuorokaudenaikaan tai viikonpäivään katsomatta. Mutta kun tekee sitä mitä rakastaa, niin sille haluaakin antaa kaikkensa laskematta työtunteja.

Ehkä hankalinta tai tylsintä on kaikki paperityöhön ja kirjanpitoon liittyvät asiat. Palkallisena oli helppo odottaa tutun summan kilahtamista tilille palkkapäivänä, mutta yrittäjä arki on toisenlaista. Välillä tulee enemmän ja välillä vähemmän. Ja välillä tuntuu, että saa maksaa itsensä kipeäksi veroista, yrittäjän eläkemaksuista ja muista kuluista.

Paras uraneuvo on olla aktiivinen mitä ikinä tekeekään.

Uraneuvo?

Paras uraneuvo on olla aktiivinen mitä ikinä tekeekään. Vaikka se ei olisikaan juuri nyt se unelmaduuni niin se, että on aktiivinen ja reipas on aina yksi askel lähemmäs unelmia. Pitää muistaa unelmoida ja tehdä kovasti töitä niiden eteen. Silloin kaikki on mahdollista. Muiden vähättelyä ei kannata kuunnella, vaan kääntää ne voimavaraksi – mä näytän vielä!

alexa-dagmar-workIhailemani naiset?

– Äiti, nainen joka on pyörittänyt yritystä yksin 27 vuotta ja kasvattanut yksinhuoltajana suht täyspäiset lapsetkin – respect.

Hanna Gullichsen, kirjani kustantaja ja älykäs bisnesnainen, joka on tehnyt unelmistaan totta.

Isabella Löwengrip, ruotsalainen nuori uranainen, joka on luonut omalla työllään ja rakentamallaan blogibrändillä miljoonabisneksen.

Stressaan sitä, etten suoriudu työjutusta itse itseltäni vaatimalla tavalla.

Stressaan?

Stressaan yleensä sitä, että en suoriudu jostain x -työjutusta itse itseltäni vaatimalla tavalla, mutta olen kokenut tämän vain positiivisena asiana. Paineen alla suorittaa paremmin ja se toimii!

Alexa Dagmar

VAPAA-AIKA

Rentoudun?

Nukkumalla tarpeeksi, eli vähintään 7,5-8 tuntia joka yö. Muuten keho ja mieli eivät toimi riittävän hyvin. Sen lisäksi rentoudun treenaamalla, pyöräilemällä luonnossa ja läheisten kanssa vietetyillä illallishetkillä.

Matkakohde?

Pariisi. Käyn siellä vähintään kahdesti vuodessa ja siitä on tullut kuin toinen koti. Olemme useampaan otteeseen asuneet Hotel Brightonissa, Rue de Rivolilla. Ihana sijainti ja sympaattinen pieni hotelli.

Keittiöbravuuri?

Lohikeitto. Se on lempiruokani ja osaan tehdä sen vaikka silmät kiinni.

Ravintola?

Gaijin on ollut suosikkiravintolani usean vuoden ajan. Olen syönyt siellä lukuisia kertoja, enkä ole koskaan joutunut pettymään – vahva suositus!

 

Loppuun vielä iso kiitos Alexalle! Kenestä haluaisitte lukea seuraavaksi?

KUVAT ALEXA DAGMAR

SaveSave

19 thoughts on “ Q&A: Alexa Dagmar

  1. Miten kivasti tehty sympaattinen haastattelu! Iso peukku myös blogillesi, olen ihastunut siihen nyt syksymmällä entistä enemmän. 🙂

  2. Hirmu kiva postaus, tällaisia, missä on enemmän tekstiä, lisää! <3 Seuraavaksi olisi kiva kuulla vaikka Mungoannasta 🙂

  3. Ihana postaus, ja muutenkin sun blogi kuuluu ehdottomasti mun suosikkiblogeihin!
    Seuraavaksi olisi kiva lukea haastattelua Didem Özgunista, Julia Toivolasta tai ehkä ystävästäsi Aurora Pöntisestä, jonka instakuviin ihastuin sinun laitettua kuvia hänen asunnostaan 😀

  4. Komppaan Milenaa – blogimuuttosi myötä olen ihastellut blogiasi inspiroivine sisältöineen entistä enemmän! Ihana tämä uusi juttusarja! Mia Frilanderin tyylistä lukisin mielelläni lisää tässä juttusarjassa! 🙂

  5. Kiva tällainen haastatteluidea! Minuakin kiinnostaisi lukea Aurorasta, tai nähdä kuvia hänen asuistaan tai kotoaan, kun hän ei taida blogia enää pitää. Seurasin hänen blogiaan aikoinaan, tyylitajua hänellä riittää niin kuin sinullakin 🙂

  6. Aivan ihana postaus! Tässä on monta asiaa mistä myös minä pidän. Ihana Hanna Gullichsen, lohikeitto, Gaijin, Pariisin pienet hotellit – oma lemppari on Pont Neufin toisella puolella, iki-ihanan Saint Germain Des Pressin alueella, nimeä en nyt tällä hetkellä muista, mutta on sama kuin kadun nimi niin löydän sen aina tarvittaessa. Rakastan Pariisin kävelykatuja ja pieniä kukkatoreja ja hotelli sijaitsee juuri sellaisella paikalla. Ja ne pienten huoneiden suuret kattoparrut -ah. Silloin tunnen sääliä niitä suurten luxushotellien asiakkaita kohtaan jotka jumittuvat sisälle pehmeille sohville kun elämä on ulkopuolella, mutta ehkä turhaan. ? Tosin hotellit ovat St. Germainissa aivan liian kalliita, ne pienetkin, tasoonsa nähden: location, location, location. Täytyy kyllä tsekata tuo sinun hotellilöytösi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.