Nude Lipstick - Kiko Milano
Italian oma Lumene, hintaansa parempi Kiko, löytyi Milanosta joka nurkalta – myös juna-asemalta. Sain tuhlata liikkeessä ruhtinaalliset 20 minuuttia sillä välin, kun odottelimme Venetsian kyytiä saapuvaksi. En suoranaisesti tarvinnut mitään kosmetiikkaan liittyvää, mutta koska valikoimissa oli julmetun paljon erilaisia nudepunia, päätin tuhlata aikaa kokeilemalla erilaisia sävyä. Testasin ehkä viittä, kuutta väriä ja lopulta vakuutuin tästä toffeen sävyisestä mattapunasta siinä määrin, että aloin yks kaks tarvita elämääni uutta huulipunaa. Hinta? Vaivaiset neljä euroa!

Testailujeni lomassa kuitenkin tajusin, että imartelevan nudehuulipunan etsiminen on itse asiassa lähes yhtä kinkkistä puuhaa, kuin juuri sen oikean meikkivoidesävyn valitseminen. Aavistuksen väärä värivivahde ja lopputulos näyttää peitepuikkohuulilta tai siltä, kuin olisi viettänyt viimeiset kaksi viikkoa kuumeessa. Parhaimmillaan sopivan sävyinen nudepuna voi kuitenkin tehdä saman tempun, kuin imarteleva poskipuna; raikastaa koko naamataulun 30 sekunnissa.

Nude Lipstick - Kiko Milano

 

Mitä huulipunaostoksilla sitten tulisi huomioida? No ainakin:

1. Nudehuulipuna, joka vastaa kasvojen ihon sävyä = no, no. Liian vaalea puna (= meikkivoidetta vastaava väri) saa huulet katoamaan. Hello, Christina Aguilera vm. 2002.

2. Kokeile. Toisen täydellinen nudepuna voi näyttää toisella oranssilta, harmaalta tai ruskealta. Vain äärimmäisen harjaantunut silmä osaa analysoida nudepunien sävyvivahteita purkin perusteella. Useimmille nudepunat näyttävät hylsyssä kaikki ihan samalta. Siksi kannattaakin napata reilusti erilaisia vaihtoehtoja kokeiltavaksi. Nudepunaa pitäisi aina testata huulille.

3. Esimerkiksi Stockan MAC-pisteen henkilökunta on äärimmäisen taitavaa porukkaa, mitä tulee sävyjen analysointiin ja tuoteneuvoihin. Myös naistenlehtien suosimasta kolmijaosta voi saada hieman osviittaa siihen, mistä testailu kannattaa aloittaa:

Vaalea iho → punertava nudesävy tuo kasvoille lämpöä. Kokeile vaaleanpunaiseen tai persikkaan taittavaa, vaaleaa nudepunaa. Vältä beigeä.

Oliivi / medium → lähes kaikki käy, kunhan sävy on tummempi kuin huulten luonnollinen sävy. Jos olet sävyiltäsi lämmin, testaa karamellisävyjä. Pinkkiin vivahtavat sävyt sopivat viileäsävyisille.

Tumma iho → Kokeile ruskeanpunaista tai pinkkiin taittavaa punaa.

Löytyykö teiltä nudepunasuosituksia? Tahtoisin ehkä vielä toisen, pari astetta tummemman punan nyt kun kerta pääsin alkuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.