Pahoittelut verkkaisesta päivitystahdista. Blogini hakkeroitiin ja kesti hetken, ennen kuin kaikki saatiin taas pelittämään jokseenkin normaalisti.

Blogitauon aikana tein jotain todella aikuista: ostin elämäni ensimmäiset kunnon verhot! Aamuviidestä saakka makuuhuoneeseen suoraan paistava aurinko – ja ennen kaikkea siihen jatkuvasti herääminen, alkoi tympiä siinä määrin, että jotain lisäpimennystä oli saatava. Olen alkanut lämmetä pitkille, runsaille verhoille myös sisustusmielessä. Ne muokkaavat huoneen tunnelmaa enemmän kuin mikään muu yksittäinen elementti, lisäävät kodikkuutta ja vaikuttavat akustiikkaan. Eikä pieni hotellimaisuuskaan ole koskaan pahitteeksi.

Teetin omani Eurokankaassa, koska tavallisten kauppojen valikoimasta ei löytynyt tarpeeksi pitkiä verhoja, saati mieluisaa sävyä. Hyvin pian myös tajusin, että verhot ovat hankinta, jossa todella kannattaa hyödyntää osaavan ammattilaisen apu. En ikipäivänä olisi osannut ostaa riittävän leveitä verhoja tai ymmärtänyt valita oikeanlaista kiinnitysmekanismia omin päin, ilman opastusta.

Päädyin puolipimentävään kankaaseen, koska se laskeutuu tosi kauniisti ja sävyvaihtoehdot olivat parhaat. Halusin nimittäin, että verhojen ja seinien väri on hyvin lähellä toisiaan ja tässä onnistuttiinkin aikalailla nappiin – aivan suotta en siis raahannut mukanani Tikkurilan maalikarttaa ja pyöritellyt kangastilkkuja edestakaisin kodin ja myymälän välillä. Ja vaikka kangaslaatu on vain puolipimentävä, päästää se valoa verrattaen vähän. Kiinnostuneille tiedoksi, että tämä nimenomainen kangas on nimeltään Rusticae-paloturvallinen ja sävykoodi on B200 (kaunis ‘pellavainen’ harmaa). Meidän makuuhuone on jostain syystä aivan mahdottoman hankala kuvattava, joten täytyy myös huomauttaa, ettei sävyt näytä päivänvalossa yhtään näin tummilta.

Verhoista on saatu näkyvyysalennus

 

3 thoughts on “ Makuuhuoneessa ”

Leave a Reply

Your email address will not be published.