LIFESTYLE

Makuuhuone ennen & jälkeen

YHTEISTYÖSSÄ TIKKURILA

Remppaprojektin lemppariosuuteni on ollut ehdottomasti maalaaminen. Se on monen muun työvaiheen rinnalla suht vaivatonta ja nopeaa ja mikä parasta: muutoksen näkee välittömästi. Olin moneen otteeseen ihan varma, että remontti ei valmistu ikinä, eikä satavuotiaista seinistä saada siistejä millään. Mutta sitten sudittiin valkoinen pohjamaali, joka palautti uskoni projektiin. Mieleenpainuvin hetki oli kuitenkin se, kun tulin kotiin ja makuuhuoneen seinät olivat saaneet lopullisen värin. Tämä ihan oikeasti valmistuu!

Makkarin seiniin palloteltiin hyvinkin erilaisia vaihtoehtoja: trendikästä petroolia, tosi tummaa asfaltinharmaata, sammaleenvihreää ja jopa terrakottaa, mutta lopulta valitsimme rauhallisen keskiharmaan. Sopiva lämmin harmaa löytyi Tikkurilan Pro Grey-värikartasta ja on sävyltään 1930. Se elää ihanasti valon mukaan: aamulla huoneeseen paistaa suora aurinko ja seinät näyttävät ihan vaaleanharmailta. Iltapäivällä valo saa sävyn taittumaan aavistuksen vihreään. Alkuillan keltainen sähkövalo kääntää sävyn lämpimäksi greigeksi ja nukkumaan käydessä huone tuntuu levolliselta, viileältä ja hämärältä. Tykkään tästä väristä niin paljon, että haluaisin maalata myös vaatekaapin ovet sillä. Saas nähdä milloin ehditään taas tarttumaan pensseleihin.

Ennen-tilanne… Tässä vaiheessa olimme repineet omituiset kangastapetit seiniltä ja lattioilla oli vielä vanha parkettilattia. Sisäänkäynneistä toinen laitettiin umpeen ja tilalla on nyt koko seinän mittainen vaatekaappi.

Tuonne pieneen nurkkaukseen on tarkoitus rakentaa hyllyjä kirjoille ja tauluille. Etsinnöissä on myös pieni matto ja kivat seinälamput. Mistä kannattaisi etsiä?

Harmaa kaappi ja peili on tarkoitus viedä eteiseen heti kun kaikki remppakama on saatu siirrettyä sieltä muualle.

SEURAA
INSTAGRAM
FACEBOOK
BLOGLOVIN’

Share

3 Comments

 • Tiina 30.3.2017 at 17:41

  Oi, mitkä ovat nuo ihanat viimeisessä kuvassa näkyvät babouche-tossut? Onko ne ne Terhi Pölkin suunnittelemat?

  Reply
  • Johanna P. 30.3.2017 at 18:27

   Joo on! Ne on ihanat!

   Reply
 • Pauliina 29.4.2017 at 21:40

  Mistä tuo kauniin sävyinen harmaa kaappi on kotoisin? Täällä on ollut vastaava metsästyksessä jo tovin aikaa!

  Reply
 • Leave a Reply

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Instagram @johannapiispa

  • Ideal Sunday situation 🥞☕️ (too bad this is #latergram)
  • A few Fridays ago: tourist stuff & sunshine in Rome 🍦🍝
  • Bling it on✨
  • Throwback to the time when we didn’t need wellies and puffer jackets to go outside ☃️
  • It’s begining to look a lot like pre-christmas party ✨