Yhteistyössä: Tikkurila.

Remppa on vihdoin siinä vaiheessa, että kaikki pinnat on kutakuinkin kunnossa ja seiniin on saatu sudittua lopullinen sävy. Lautalattiavanhuskin saatiin onneksi pelastettua, kiitos vaan kärsivälliselle urakoitsijalle. Vanhat lankut saivat pintaansa kaksi sävytettyä lakkakerrosta ja lopputulos on lämmin ja luonnollinen. Tunnelma on aivan eri kuin edellisessä kodissamme, jossa lautalattia oli maalattu tasaisen valkoiseksi eivätkä puun syyt kuultaneet yhtään läpi. Kunnostetun lattian pariksi mallailimme kymmeniä ja kymmeniä maalinäytteitä, kunnes lopulta löysimme kauniin höyhenenharmaan sävyn Tikkurilalta

Melkein valmis olohuone (tai ainakin se yksi nurkka joka tässä vaiheessa kestää kuvaamisen). Lattialistat ja pistorasiat uupuvat vielä. Olohuone ennen maalausta. Mietimme tosi pitkään mille korkeudelle maaliraja pitäisi vetää. Lopulta se jätettiin melko alas, ikkunan karmin kanssa samalle korkeudelle.

Olohuoneen ikkunat ovat itään, jonka vuoksi seinät haluttiin pitää vaaleina, mutta ei kuitenkaan hohtavan valkoisina. Vitivalkoinen on tosi armoton väri, jonka rinnalla kaikki muu näyttää herkästi hieman nuhjuiselta – varsinkin kun kohde on yli satavuotias eikä esimerkiksi juuri valmistunut omakotitalo. Tämän vuoksi vaalea harmaa tuntui luontevalta vaihtoehdolta: Se erottuu tarpeeksi selvästi maalarinvalkoisesta katosta, ovista ja lattialistoista (jotka saadaan toivottavasti pian asennettua), mutta on samalla neutraali ja vaivaton pohja sisustukselle. Aika pian kuitenkin hoksasin, miksi väriammattilaiset hokevat ettei “harmaa ei ole harmaata”. On liian sinistä, liian beigeä, liian violettia, liian vihreää, liian tummaa, liian vaaleaa ja kaikkea tältä väliltä. Lisäksi valo vaikuttaa herkkiin vaaleisiin sävyihin uskomattoman paljon ja pienestä näyttetilkusta on tosi vaikeaa hahmottaa, miltä maali tulisi näyttäämään isolla pinnalla.

Päätöstä helpottamaan tilasin Tikkurilalta A4-kokoiset värinäytteet suosikkisävyistäni ja mallailin niitä eri valaistuksessa remppakämpällä. Kun rinnakkain oli enää kolme vaihtoehtoa, erottui tilaan sopivin sävy lopulta aika selkeästi. Voittajaksi selviytyi Tikkurilan F487 “Höyhen” , johon olemme olleet äärimmäisen tyytyväisiä. Se on tarpeeksi vaalea, aavistuksen lämmin harmaa, joka ei taitu yhtään siniseen (vaalea baby-sininen olkkari on ehkä pahin pelkoni). Nopealla silmäyksellä huone näyttää valkoiselta, mutta katon rajasta huomaa että seinä on selvästi harmaa.


Tikkurila antaa 100 % sävylupauksen sisäseinämaaleilleen: jokainen värilastu on tismalleen saman värinen, kuin sävytetty maali.

SaveSave

7 thoughts on Kurkistus uuteen olohuoneeseen ”

  1. Näyttää oikein kauniilta! Maalisävyjen valitseminen on kyllä kinkkistä hommaa.
    Näytäthän jatkossakin kotisi sisustusta, se kiinnostaa, kun pidän tyylistäsi. Mistä tuo kaunis sininen tyyny on hankittu?

    1. Kotijuttuja on takuulla tulossa lisää kunhan täällä taas hommat etenee 🙂 tyynyliina on Ellokselta, parhaillaan myynnissä olevasta mallistosta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.