Olin marraskuun alussa viikonloppulomalla Roomassa, mutten ole tainnut jakaa blogin puolella ainuttakaan vinkkiä. Korjataanpa asia heti, koska haluan kirjata nämä paikat ylös ihan jo itseänikin varten:

1.

Hotelli, jossa on kalanruotolattiat, yli kolme metriä huonekorkeutta ja jossa aamiainen kannetaan joka aamu huoneeseen kuulostaa aikalailla täydelliseltä, eikö? Bongasin sympaattisen Navona Central Suites -B&B:n ihan sattumalta, kun yritin etsiä jotain muuta, kuin italialaishotelleille tyypillisiä punaisia kokolattiamattoja, samettiverhoja ja muita krumeluureja, mutta hotellibudjetti oli rajallinen. Plussaa? Loistava sijainti parin yön reissua ajatellen. Miinusta? Äänieristyksessä olisi paljon parannettavaa.

2.

Viikonloppuloma sujui käytännössä syödessä. Näitä paikkoja on ilo suositella:

RISTORANTE MACCHERONI
Piazza delle Coppelle 44
– Tilaa täällä ainakin iso mozzarellapallo. Niin hyvää, että ajattelen sitä vieläkin lähes päivittäin.

COSO WINE AND RESTAURANT
Via in Lucina, 16, 00186 Roma
– Söin täällä cacio e pepe -pastan kaksi kertaa nelipäiväisen reissun aikana.

PIZZARÉ
Via di Ripetta, 14, 00186 Roma
– Ei Italian matkaa ilman pitsaa, eikö? Tämän vinkin sain todelliselta Italia-tietäjältä, eikä tarvinnut pettyä.

3.

Kivoimmat drinkkipaikat löytyvät Tiberin länsipuolelta, Trasteverestä. Yritimme saada pöytää Le Mani in Pasta -ravintolasta, mutta ei onnistuttu, joten päädyimme mietintätauolle kivan boheemiin Alembiciin (Piazza in Piscinula).

4.

Rooma on ihanan käveltävissä oleva kaupunki ja turistinähtävyyksiin tule törmättyä vaikkei niitä vartavasten etsisikään. Yksi lempipaikoistani on renessanssipalatsi Palazzo Venezian pramea ja rauhallinen sisäpiha, jonne voi suunnata vaikka kirjan kanssa.

5.

Keskityimme ostamaan lähinnä ruokaa, mutta kivoin shoppailukatu oli mielestäni Via Del Babuino, jonka varrelta löytyy kaikki Majesta ja Sandrosta Célineen. Kurkkaa myös pieni niche-hajuvesiin keskittyvä putiikki Olfattorio Bar À Parfums (Via Di Ripetta 34).

SaveSaveSaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Leave a Reply

Your email address will not be published.