tyylivinkit

 

1. SUUNNITTELE SESONGIN ALKUUN MUUTAMA LUOTTOUNIVORMU = EI ASUKRIISIÄ.

Jos omistaisin vaaterekin ja olisin superjärjestelmällinen, ripustaisin rekkiin esille  maltillisen määrän ennalta suunniteltuja asuja. Sitten käyttäisin vaatteita jonkin aikaa ja vaihtaisin taas uuteen settiin.

Univormut helpottavat arkista pukeutumisrumbaa erityisesti silloin, jos vaatekaapissa on liikaa kamaa ja liian vähän tilaa (ööö, eikö kaikilla?). Asukriisit vähenevät, kun vaihtoehtoja on vähemmän.

Vastaavasti kaapissa huilaamassa olleet asut tuntuvat taas inspiroivilta, kun ne ovat olleet hetken poissa näköpiiristä. Mieti vaikka viikonloppureissuja: kun on pakannut ajatuksen kanssa, ei lomalla tarvitse miettiä asuja käytännössä ollenkaan.

2. HANKI MEIKKI- JA TUKKAIDOLIT = JOKU JOTA GOOGLETTAA ENNEN KAMPAAJA TAI JUHLIA.

Olen todella huono keksimään mitään uusia tukka- ja meikkityylejä. Arkena laittaudun aina saman kaavan mukaan, mutta juhlia ja iltamenoja varten on välillä kiva testata jotain uutta. Siksi kokoan Pinterestiin boardeja ihanista hiusväreistä, leikkauksista ja kokeilemisen arvoisista meikkityyleistä.

Kauneusidolista on eniten apua, jos tyypin piirteissä ja väreissä on edes jotain samoja yhtäläisyyksiä oman habituksen kanssa. Juuri nyt inspiroidun esimerkiksi Daria Werbowyn, Aimee Songin, Carmen Hamiltonin ja Andreea Diaconun kutreista.

3. SPORTTIRINTSIKAT = PARASTA POOLON ALLA.

Mietin pitkään mitä pukisin tyköistuvan poolopaidan alle, sillä siroimmistakin alustopeista ja liiveistä pullotti saumat läpi. Sitten testasin puolivahingossa neuletta toppimaisten, sileäpintaisten sporttirintsikoiden kanssa ja siluetti muuttui hetkessä saumattomaksi. Kikka toimii kuin rasvattu, mutta silti toivon että poolopaidan pukeminen on seuraavan kerran ajankohtaista aikaisintaan syyskuussa.

4. VILUKISSAN PARAS KAVERI = JÄTTIHUIVI.

Jakkua rennompi, villatakkia trendikkäämpi pikaponcho, eli ponchon tapaan hartioille heitetty suuri kaulaliina on paras kaveri Suomen vaihtelevassa kesäsäässä: se vie minimaalisen verran tilaa laukussa, mutta lämmittää ihanasti, jos iltapäivällä sattuukin satamaan vuorotelle räntää ja rakeita tai terassi-ilta venähtää suunniteltua pidemmäksi.

5. SILITÄ!! = AAMUN ASUVALINTA EI KAADU AINAKAAN RYPPYISEEN PUSEROON.

Kuinka monta kertaa olet jättänyt pukeutumatta valkoiseen kauluspaitaan, koska se on roikkunut silittämättömänä henkarilla? Itse ainakin syyllistyn tähän tyylirikokseen jatkuvasti.

Silittämisessä on paljon samaa kuin toisessa inhokkihommassani tiskaamisessa: alottaminen tuntuu painajaismaiselta, mutta kun on vihdoin saanut tehtyä sen ärsyttävän alkuduunin (saanut itsensä ylös sohvalta, kaivanut silityslaudan ja -raudan kaapin perukoilta, täyttänyt vesisäiliön, odottanut että kone kuumenee jne…) sujuu homma itse asiassa todella nopeasti. Aloittamisen vaikeuden vuoksi yhden vaatteen silittäminen aamulla tuntuu sata kertaa työläämmältä, kuin 20 vaatteen silittäminen illalla. Siksi ihanneminä pitäisikin kerran viikossa silitystalkoot ja hoitaisi homman kerralla pois alta.

KUVAT: FILIPPA K, EQUIPMENT, MASSIMO DUTTI JA NET A PORTER.

1 thought on “ 5 x pientä tyylikikkaa ”

  1. Me hommattiin nykyiseen kotiin Ikean isot vaatekaapit ja molemmille yli metrin pituset henkaritangot. Best decision ever! Saan kaikki paidat ja topit henkareille, eli ei tarvitse miettiä silittämistä ennen kuin suuntaa toimistolle aamulla 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.