Napsautin pitkän tukkani viime syksynä  polkaksi ja samalla myös tutut hiusrutiinit menivät uusiksi. Tai no, rutiinit ja rutiinit. Nimittäin aiemmin käytin tukan laittamiseen ehkä kolme minuuttia: menin nukkumaan kostealla tukalla ja suihkin hiuksiin aamulla aavistuksen hiuspuuteria tai -lakkaa.

Siispä suurin (ja kamalin) muutos tähän lyhyempään malliin siirryttyäni onkin ollut se, että tukkaa täytyy ihan oikeasti laittaa. Siinä missä pitkät hiukset saattavat taipuilla kivaksi model off-duty -tukaksi ihan vahingossa, näyttää putipuhdas ja laittamaton polkkatukka vain tosi huonolta hiuspäivältä. Täydellisen huoleton ja kuohkea polkka ei synny itsestään.

Onneksi on kuitenkin olemassa hiustenlaittoa nopeuttavia ja helpottavia tuotteita, joiden avulla laittautumiseen ei tuhlaannu ihan tolkuttomasti aamujen kallisarvoisia minuutteja:

hair-products-for-bob-hairENNEN: TUHTI HIUSÖLJY → NYT: POIS PESTÄVÄ HOITOAINE.

Kylppärin kaapistani löytyy lukuisia tukkaan jätettäviä tehohoitoja ja päivittäiseen käyttöön tarkoitettuja öljyjä, jotka ovat auttamattomasti liian tuhteja polkalle. Pitkä tukka näyttää ihanalta silkkisenä ja suorana, mutta polkassa saa olla kunnolla kuohkeutta ja rakennetta. Se ei missään tapauksessa saa olla ylihoidettu ja liukas hiirenhäntä. Siispä olen siirtynyt tuhdeista, hiuksiin jätettävistä hoitoaineista ihan vain pois pestävään keratiinihoitoaineeseen. Öljyillä läträän enää vain muutamana iltana kuukaudessa.

ENNEN: SUOLASUIHKE →  NYT: SOKERISUIHKE.

Siinä missä suolasuihke saa aikaiseksi laineilevan, pörröisen ja mattapintaisen biitsitukan, antaa sokerisuihke tukalle rakenteen, tuuheuden ja pidon lisäksi myös kiiltoa. Sugar spray toimii parhaiten kosteaan tukkaan suihkutettuna ja suoristusrautakiharoiden pohjalla. Parasta? Kiiltävä tukka ilman rasvaisuutta ja rakennetta ilman suolasuihkeen jättämää kuivuutta.

ENNEN: KUIVASHAMPOO → NYT: HIUSPUUTERI.

Aikaisemmin käytin kuivashampoota useita kertoja viikossa freesaamaan tyveä ja lisäämään tekstuuria. Viime aikoina olen kuitenkin siirtynyt käyttämään supervoimakkaita hiuspuutereita tai puuterimaisia vahoja. Ne auttavat pidentämään pesuväliä, mutta antavat huomattavasti enemmän tekstuuria ja kuohkeutta kuin kuivashampoo. Hiuspuuteri = must-tuote kuohkeaa etuheittoa tavoittelevalle.

Löytyykö teiltä lisää hyviä tuotesuosituksia tai tukkavinkkejä polkkatukalle?

3 thoughts on “ 3 x Hyvä tuote polkkatukalle

  1. Kiitos Johanna vinkeistä! Olen pitänyt nyt pidemmän aikaa yllä polkkatukkaa ja ainoa tuote, mitä hiuksiini olen laittanut, on Wellan Luxeoil-öljy. Kävin tänään hakemassa kotiin tuon sokerisuihkeen ja odotan mielenkiinnolla sen testaamista 🙂 Polkkatukkani on kaivannut tuuheutta, varsinkin kun näin talvella se tuntuu menevän päätä myöten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.