Ystäväni Jaana muutti vuoden alussa Australian länsirannikolle ja kokosi pienen sisäpiiri-oppaan kengurumaan kiinnostavimmista merkeistä ja must hankinnoista.

Best Australian fashion and beauty brandsJos tykkäät… laadukkaista teeppareista

Country Road  on vähän kuin aussien oma COS. Klassisia vaatteita hyvillä matskuilla ja hauskoilla yksityiskohdilla. Hamstraa täältä ainakin pellavateeppareita. Niitä voi rummuttaa armotta pesukoneessa ilman, että saumat alkaa kiertää tai että kangas käpristyy tai kutistuu.

Jos tykkäät… luksustennareista

Dept. of Finery  on australialaisten muotibloggaajien luottomerkki. Metallinhohtoiset tennarit ovat sen bravuuri, mutta kokoelmista löytää myös kauden ajankohtaisimmat sandaalit ja buutsit.

Jätä Sephora väliin ja piipahda meikkiostoksilla astetta eksklusiivisemmassa Meccassa.

Jos tykkäät… Sephoran meikkitaivaasta

Jätä tällä reissulla Sephora väliin ja piipahda meikkiostoksilla Meccassa. Astetta eksklusiivisemman meikkiketjun valikoimista löytyy meikkigurujen luottomerkkejä kuten Hourglass, By Terry, Eve Lom ja Le Labo. Putiikki myy myös omaa sarjaa, jonka purkit ovat nättejä kuin mitkä. Testaa Tinted Lip De-Luscious -huulivoidetta, joka on täydellinen niin rantsuun kuin after beachille. Parikymppiä maksavassa tuotteessa on suojakerroin 25, ihana kiilto ja herkut sävyt.

Best Australian fashion and beauty brands

Jos tykkäät… surffiuikkareista

Ei hätää, jos biksut jäivät pakkaamatta. Aussimerkki Seafollyn uikkarit istuvat kuin hanska ja jäävät myös kivaksi matkamuistoksi.

Jos tykkäät… luomukosmetiikasta

Tätä voidetuubia hamstraavat Australian-matkoilta huippumeikkaajatkin. Lucas’ PaPaw Ointment hoitaa auringossa palaneen ihon, karheat kantapäät, hyönteisten puremat ja pikkuhaavat. Lisäksi se on täydellinen kosteuttaja huulipunan alle. Mikä parasta, maksaa alle vitosen.

Camilla & Marc kuuluu Australian tunnetuimpiin muotibrändeihin Zimmermannin ja Sass & Biden ohella.

Jos tykkäät… fiinistä sporttityylistä

Muun muassa Kate Bosworthin fanittama Camilla & Marc kuuluu Australian tunnetuimpiin muotibrändeihin Zimmermannin ja Sass & Biden ohella. Edukkaampi ja rennompi sisarmerkki  C&M tekee ihanimmat loma-asut: löysäilyshortsit, helletopit ja teepparimekot.

Jos tykkäät… laatusandaaleista

Australialainen Sara Caverley perusti Sol Sana -kenkämerkkinsä, koska ei löytynyt kaupoista laadukkaita mutta kohtuuhintaisia nahkasandaaleja. Enää tarvitsee vain päättää minkä parin haluaa eniten. Tahtoo kaikki.

Best affordable Australian fashion and beauty brands

 Jos tykkäät… lomasta ilman auringonpistosta

Aurinkohatun tarpeellisuudesta tässä maassa kertoo se, että niitä myydään kaikkialla, usein myös ruokakaupoissa. Astetta chicimmän lätsän saat kuitenkin viikonloppumarkkinoita. Niitä löytyy joka kylästä ja kaupungista, ja myynnissä on yleensä lähiruuan lisäksi pikkufirmojen tuotteita. Melbournelaisen Morgan & Taylorin noin 40 euroa maksavat fedora-hatut kestää raisuakin kohtelua.

Merinovillaneuleista alkunsa saanut Viktoria & Woods on ihana miksaus rentoa Aussi-fiilistä ja simppeliä skandityyliä.

Jos tykkäät… luottoneuleista

Katu-uskottavaa Viktoria & Woodsia ei sovi missata. Merinovillaneuleista alkunsa saanut melbournelaismerkki on ihana miksaus rentoa Aussi-fiilistä ja simppeliä skandityyliä.

Jos tykkäät… Diptyquen kynttilöistä

Cocolux Australian  n. 35 euroa maksavat tuoksukynttilät ovat täydellinen tuliainen. Kuparipurkit ovat niin nättejä, että näiden kookosvahasta valmistettujen tuoksukynttilöiden toivoisi kestävän ikuisesti.

TEKSTI JA TUOTEPOIMINNAT JAANA FORSBERG. KUVAT VALMISTAJAT.

2 thoughts on “ 10 parasta ostosta Ausseista

Leave a Reply

Your email address will not be published.